W dniu 9 listopada 2018 r uczniowie I, II i III klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych uczestniczyli w Międzynarodowych Targach HORECA Gastrofood w Krakowie. W tym roku ponad 400 wystawców z kraju i zagranicy prezentowała kompleksową ofertę wyposażenia obiektów gastronomicznych i hotelowych, zaplecza kuchennego, sal restauracyjnych oraz żywności, napoi i win z całego świata.
Młodzież zwiedzała stoiska z nowoczesnym sprzętem gastronomicznym, urządzeniami kuchennymi, porcelaną, szkłem, wystrojem restauracji, bielizną stołową, a także wyposażeniem pokoi hotelowych. Ponadto poznawała nowe produkty spożywcze. W trakcie zwiedzania odbywały się liczne pokazy, prezentacje i degustacje potraw i napojów. Dzięki aktywnemu udziałowi w tego typu wyjazdach uczniowie mają możliwość śledzenia zmian na rynku gastronomicznym, poznawać nowatorskie, funkcjonalne rozwiązania zapewniające obsługę klienta na najwyższym poziomie.